pasta met gehakt: 7x comfortfood op z’n best

pasta met gehakt: 7x comfortfood op z’n best
Recepten: Phoebe Wood, fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten jenkins

Van lasagne tot linguine gehakt is dé smaakmaker voor je favoriete pasta. Met gehakt maak je een pastasaus rijk, hartig en heerlijk troostend. Perfect voor drukke doordeweekse dagen of als je gewoon zin hebt in iets warms.

Waarom pasta met gehakt altijd een goed idee is? Gehakt laat zich makkelijk combineren met allerlei smaken: tomatensaus, pesto, kruiden, kaas… noem maar op. En het mooie is: je hebt vaak al veel ingrediënten in huis. Of je nu gaat voor klassiek Italiaans of iets met een verrassende twist, met deze recepten heb je altijd iets lekkers op tafel.

7x pasta met gehakt

pasta met gehaktballetjes al forno
Pasta met gehaktballetjes al forno is ideaal voor stressvrije feestdagen. Je maakt dit gerecht in een handomdraai.
naar recept
pasta met gehaktballetjes al forno
pasta pesto & kruidige gehaktballetjes
Kan jouw pasta pesto wel een upgrade gebruiken? Maak dan deze versie met kruidige gehaktballetjes. Door alle verse kruiden, de amandelen, chilipeper, kappers en citroen vergeet je bijna dat het gehakt vega is.
naar recept
pasta pesto gehaktballetjes
pikante spaghetti met kipgehakt, spruiten & maanzaad
Geroosterde spruitjes lust iedereen. Lekker door pasta met kipgehakt en knisperend maanzaad.
Liever vegetarisch? Neem vers vegetarisch gehakt.
naar recept
Pasta recepten - Pikante spaghetti met kipgehakt, geroosterde spruiten en maanzaad
Spaghetti met kipgehakt, champignons & parmezaan
Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Met kip erin wordt het vaak net even iets lekkerder. Net als in deze spaghetti. Pas wel op met extra zout. Het kipgehakt is namelijk al redelijk zout van zichzelf.
naar recept
tortelloni met gehaktballetjes in tomaten-ricottasaus
Tortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.
Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar recept
campingrecepten tortelloni met gehaktballetjes in tomaten-ricottasaus - delicious
snelle bolognese
De klassieke bolognesesaus komt uit Bologna en bestaat uit rundergehakt, tomatenpuree, ui en bleekselderij. Volgens het traditionele recept van pasta bolognese uit 1982 eten de Italianen de bolognesesaus niet zoals wij die kennen met spaghetti, maar met tagliatelle. Zin in meer pasta? Maak dan ook deze met boerenkool.
naar recept
pasta-bolognese-delicious
ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen
Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.
Als winters dessert bak je deze heerlijke amandelbessentaartjes.
naar recept
hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious