oesters voor oudejaarsavond: onze 6 favoriete recepten

oesters voor oudejaarsavond: onze 6 favoriete recepten

Oesters en bubbels zijn gewoon een topcombinatie. En dus is het niet meer dan logisch om met oud en nieuw een fles open te trekken en een paar oesters open te wrikken. Dit zijn onze favoriete recepten.

Natuurlijk kun je gaan voor een simpele oester, maar wij geven ze graag een delicious.twist. Het is immers feest! Zo gaan we voor heerlijke dressings, krokante korstjes en spicy dipsauzen.

Ga bijvoorbeeld voor de oesters met saffraan-sinaasappeldressing en rode ui van delicious.culi Merijn Tol. Zoals zij zegt: “De combinatie van ingrediënten klinkt misschien spannend, maar geloof ons, het is heerlijk!”

De oesters met pancetta-limoenkruim blijven hier op de redactie ook favoriet. Zo voeg je nog nét even wat extra smaak en structuur toe aan je oesters.

Oesters kiezen

Eenmaal bij de speciaalzaak kun je kiezen uit verschillende soorten oesters. De bekendste: Fine de claire, Zeeuwse creuse, Gillardeau en Zeeuwse platte. Weet je niet goed voor welke je moet gaan? In dit artikel geven we uitleg over de verschillen in smaak.

En zo maak je ze open! In dit artikel geven we je een uitgebreide uitleg:

6x oesters voor bij je borrel!

oesters met saffraan-sinaasappeldressing & rode ui
Chique diners zijn fijn, maar eten met je handen is ook leuk. Het is toch één groot feest om je tafel zo vol te zetten en je gasten vrij te laten om alles met de hand te eten. Vis en schelp- en schaaldieren zijn daarvoor dé perfecte keuze. Elegant en ruig tegelijk, en alles kan tegelijk op tafel!
Maak bijvoorbeeld deze oesters met saffraan-sinaasappeldressing & rode ui. De combinatie klinkt spannend, maar geloof ons, het is heerlijk!
naar recept
oesters met saffraan-sinaasappeldressing & rode ui
tempura van oesters met spicy dipsaus
Met deze verrukkelijke tempura oesters tover je je terras om in een resto aan een Zuid-Europese kunst. Een trucje om de vakantie nog even te verlengen.
Nog meer vis voor een zwoele avond: groene sobanoedels met sesam-tonijn
naar recept
Tempura van oesters met spicy dipsaus
oesters met pancetta-limoenkruim
Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
naar recept
recepten met limoen
oesters bloody mary
Oesters zijn superfeestelijk. Zeker als je ze serveert met deze verrukkelijke bloody mary. Dus, op naar de viswinkel of markt voor een paar Zeeuwse platte oesters. Is oesters openen nog een dingetje? Hieronder maken we je wegwijs. Kwestie van een paar keer doen!
naar recept
oesters
oesters met ceviche-relish
Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!
naar recept
oesters met jalapeños
oestertempura met cavadip
Oesters en bubbels: de perfecte combinatie! Verras met krokante oestertempura met cava om in te dippen. Net wat anders dan traditioneel!
naar recept
oester tempura met cava | delicious

Lees ook: 27x krokante hapjes om van te watertanden