Zo doe je dat: stap voor stap oesters openen

Oesters openen is voor sommigen een intimiderend klusje, maar als je de techniek weet kan het eigenlijk niet misgaan. Wij leggen je daarom stap voor stap, begeleid door fijne foto’s, uit hoe je zelf oesters opent. Weet je al hoe het moet? Scroll dan naar beneden voor onze favoriete oesterrecepten! 

Oesters openen en bereiden

Nodig: theedoek, oestermes of mes met dikke scherpe punt en kort lemmet.

Vouw een theedoek meerdere keren op zodat deze dik en een stuk groter is dan de oesters. Leg de theedoek in je linkerhand en de oester erop met de bolle kant naar beneden, met het scharnierpunt naar je toe. Zo is je hand goed beschermd door de theedoek als je de oester opensteekt.

Steek nu met het oestermes tussen de sluitlijn (dikke hobbelige kalknaad) en probeer iets dieper te steken. Snijd de oesterspier langs de binnenwand aan de bovenkant van de schelp door. De oester gaat nu makkelijk open.

Recepten met oesters

Oesters geopend? Dan is het tijd om ze op te peuzelen. Puur natuur is al zalig, laat staan met een kneepje citroen, druppel tabasco en maaltje zwarte peper. Maar ze zijn ook lekker in of door een gerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van…

Oesters openen stap voor stap