Muffins alleen iets voor kinderen? Helemaal niet. Dit zijn onze beste muffin recepten die hartstikke volwassen zijn.
Het lekkere van muffins is eigenlijk dat het een soort cakejes zijn, maar dan in een handig klein formaat.
Het verschil tussen muffins en cupcakes
Muffins en cupcakes lijken misschien op het eerste gezicht op elkaar, maar ze zijn wel degelijk anders. Ze verschillen namelijk in structuur en structuur. Muffins zijn over het algemeen luchtiger en minder zoet dan cupcakes.
Ze hebben een stevigere textuur en worden vaak gevuld met fruit, noten of granen, of zelfs een hartige vulling. Cupcakes zijn zachter en zoeter en meer kruimelig. Ze worden meestal versierd met glazuur, frosting of andere decoraties, waardoor ze een populair zijn op (kinder)feestjes.
Muffins: een sterke baktraditie die nooit verdwijnt en waarmee je eindeloos kunt variëren. Steek dit populaire zoet, net als Phoebe Wood, eens in een nieuw jasje. Ben je meteen goed bezig, want in muffins kun je prima allerlei ingrediënten uit je keukenkastje verwerken. Bloem, rozijnen, noten, kokosrasp… Het is allemaal heerlijk in muffins.Maak ook muffins met pruimencrumble!
Deze muffins zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zitten ook nog bomvol voedingsstoffen. Je maakt ze namelijk met wortels en haverzemelen! Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven. Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least: het gemberglazuur geeft een fijne, eigenwijze kick!Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels.
Van zoet krijgen we op de redactie nooit genoeg! Maak eens een variatie op de traditionele muffin en ga voor een moderne twist. Wat denk je van onweerstaanbare pindakaasmuffins met jam?
Met muffins kun je eindeloos variëren. Niet zo gek dat ze inmiddels horen bij de grote klassiekers van de internationale patisserie. Waarom de combinatie van chocolade en kokos zo onweerstaanbaar is, hoeven we je niet uit te leggen. Gewoon maken!Probeer ook onze spicy wortelmuffins met hazelnoten.
Met muffins kun je eindeloos variëren. Maak deze muffins met pruimencrumble bijvoorbeeld. Of kijk wat je in je keukenkast vindt – rozijnen, noten, kokos, specerijen, zelfs olijfolie – en experimenteer! Ooit werden muffins gebakken als voedzaam ontbijt, nu zijn ze een stuk luchtiger en fantastisch voor bij thee of koffie of zelfs bij een glas dessertwijn.
Het fijne van de herfst die weer begonnen is? We nemen weer alle tijd om te bakken. Deze appelmuffins met ricotta en dukkah zijn precies zoet genoeg en tegelijkertijd heerlijk spicy.
Blauw fruit, zoals bosbessen en bramen, is puur natuur al heerlijk, maar als topping maken ze deze kwarkmuffins extra luxe en extra lekker. Gebruik je favoriete delicious. jam ook als vulling voor cake, taart, koekjes en ander gebak!
Gek op croissants? Maak dan ook zeker deze cruffins. Een combinatie tussen een klassieke croissant en muffin. Lekker met kaneel en walnoten, maar ook natuurlijk met Nutella. Tip: heb je kant-en-klaar croissantdeeg in huis en weinig tijd? Maak de cruffins met kant-en-klaar deeg!
Je bakt deze muffins in een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift. De zoete uien matchen verschrikkelijk goed met de 'nduja: gekruide pittige smeerworst uit Calabrië.
Dagelijks goed eten, dat is in drie woorden de basis van Marqt (je weet wel…die met een q). Enkele jaren geleden vroegen we aan 5 Marqt-specialisten hun favoriete product. delicious.friend Yolanda van der Jagt maakte daarbij o.a. dit recept voor muffins met boerenkaas en komijn. Op-en-top Hollands en héél erg lekker!
Begin de dag eens met hartige muffins als je geen zin hebt in een boterham of een kom cruesli. Ook lekker voor de brunch op zondag of gecombineerd met een glas Italiaanse wijn bij de borrel. Deze muffins met boerenkaas zijn ook heerlijk.
Geen beter ontbijt dan eggs benedict: ham of bacon met gepocheerd ei en een gulle lepel hollandaisesaus. En dat op een Engelse muffin, een rond gistbroodje dat in de pan is gebakken. Maak ze zelf, direct uit de pan zijn ze het állerlekkerst!