aantal 18 |
gebak |
familietijd, herfst, najaar, pasen |
|
Muffins met verwarmende specerijen: anijs, piment en gember. En terwijl je eet kom je hazelnoot, dadel en wortel tegen. Echte herfstmuffins!
kooktijd25 minutes minutes
Oven40 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 5 minutes minutes
ingrediënten
- 150 g blanke hazelnoten
- 75 g witte basterdsuiker
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl anijspoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ¾ el bakpoeder gezeefd
- 150 g volkorenmeel
- 350 g winterwortel in grove stukken
- 200 ml dikke yoghurt bijv. Griekse
- 3 eieren
- 100 g boter gesmolten
- 150 g dadels ontpit, in reepjes
- ook nodig: muffinvorm + 18 papieren bakjes
instructies
- Maal de hazelnoten in de keukenmachine bijna fijn. Voeg suiker, specerijen, zout, bakpoeder en meel toe en laat de motor nog 1 min. lopen, totdat het mengsel fijn als meel is.
- Kook of stoom intussen de wortel in 15 min. gaar. Pureer met de yoghurt in een hoge beker met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.
- Verwarm de oven voor op 185ºC.
- Doe het hazelnoot-suikermengsel, de wortelcrème, eieren en boter in een ruime kom en meng goed. Houd wat dadelreepjes apart voor garnering en roer de rest van de dadels erdoor.
- Zet de papieren bakjes in de muffinholtes en schep ze voor driekwart vol met beslag. Bak de muffins in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en licht gekleurd. Bak zo ook de rest van de muffins.
auteur: delicious.
Dit recept komt uit delicious. hét bakboek dat we flink gevuld hebben met 132x verleidelijk zoet. Van chocolade-walnotentaart tot Siciliaanse sinaasappelcakejes en kersen-amandelcrumble tot charlottes met peren.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!