spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels

wortelmuffins-delicious

aantal 18 | gebak | familietijd, herfst, najaar, pasen | |
Muffins met verwarmende specerijen: anijs, piment en gember. En terwijl je eet kom je hazelnoot, dadel en wortel tegen. Echte herfstmuffins! 
kooktijd25 minutes
Oven40 minutes
totale tijd1 hour 5 minutes

ingrediënten

  • 150 g blanke hazelnoten
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl anijspoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¾ el bakpoeder gezeefd
  • 150 g volkorenmeel
  • 350 g winterwortel in grove stukken
  • 200 ml dikke yoghurt bijv. Griekse
  • 3 eieren
  • 100 g boter gesmolten
  • 150 g dadels ontpit, in reepjes
  • ook nodig: muffinvorm + 18 papieren bakjes

instructies

  • Maal de hazelnoten in de keukenmachine bijna fijn. Voeg suiker, specerijen, zout, bakpoeder en meel toe en laat de motor nog 1 min. lopen, totdat het mengsel fijn als meel is.
  • Kook of stoom intussen de wortel in 15 min. gaar. Pureer met de yoghurt in een hoge beker met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.
  • Verwarm de oven voor op 185ºC.
  • Doe het hazelnoot-suikermengsel, de wortelcrème, eieren en boter in een ruime kom en meng goed. Houd wat dadelreepjes apart voor garnering en roer de rest van de dadels erdoor.
  • Zet de papieren bakjes in de muffinholtes en schep ze voor driekwart vol met beslag. Bak de muffins in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en licht gekleurd. Bak zo ook de rest van de muffins.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept komt uit delicious. hét bakboek dat we flink gevuld hebben met 132x verleidelijk zoet. Van chocolade-walnotentaart tot Siciliaanse sinaasappelcakejes en kersen-amandelcrumble tot charlottes met peren. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

wortelmuffins-delicious