Kwarkmuffins met bosbessen en bramen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kwarkmuffins-delicious


aantal 12 | zoet | pasen, weekend | |
Blauw fruit, zoals bosbessen en bramen, is puur natuur al heerlijk, maar als topping maken ze deze kwarkmuffins extra luxe en extra lekker. Gebruik je favoriete delicious. jam ook als vulling voor cake, taart, koekjes en ander gebak!
voorbereiding20 minuten
Oven30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 1 citroen liefst biologische
  • 125 g kwark volle, op kamertemperatuur
  • zout
  • 200 g bloem gezeefd
  • 1 bakje bosbessen ± 150 g
  • 1 bakje bramen ± 150 g
  • ½ zakje taartgeleipoeder voor 125 ml
  • extra nodig: muffinvorm (voor 12 normale muffins) 12 papieren caisses (papieren vormpjes)

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de boter en 150 g suiker met de mixer ± 10 min. totdat de massa schuimig is. Voeg nu één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig door het botermengsel is opgenomen.
  • Boen de citroen schoon, rasp het gele deel van de schil en pers hem uit. Roer de kwark, een mespunt zout, het citroenrasp en 3 el van het citroensap erdoor. Spatel in delen de bloem luchtig door het boter-kwarkmengsel.
  • Zet de caisses in de vorm en schep ze halfvol met beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in ± 30 min. gaar en lichtbruin. Je kunt de cakejes afgekoeld perfect invriezen.
  • Breng de rest van het citroensap, 75 ml water en 50 g suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Voeg de bosbessen toe, breng aan de kook en laat ± 1 min. goed doorkoken. Voeg de bramen toe, breng opnieuw aan de kook en neem de pan dan direct van het vuur. Zeef het fruit en vang het vruchtensap op.
  • Verwarm het vruchtensap opnieuw. Roer het geleipoeder los met 4 el koud water, roer het door het vruchtensap en laat binden. Neem van het vuur, schep het fruit er weer door en verdeel de nog hete topping over de cakejes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Nog veel meer baktips en inspiratie vind je in delicious. hét bakboek. Leuk voor jezelf óf als cadeau!
bakboek-delicious
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Marielle Maessen. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kwarkmuffins-delicious