nr.1 foodmagazine

VIDEO | delicious. helpt: pasta maken zonder machine

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij delicious. zijn we verslingerd aan de Italiaanse keuken. Pasta is een grote favoriet! En zelfgemaakte gerechten smaken natuurlijk altijd beter, dus maken we graag zelf pasta. Ook zonder machine is dat een eitje, bekijk onze video maar!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Pasta zonder machine

bijgerecht (4 personen)

500 g tipo 00 bloem
6 eieren

Doe de bloem in een hoopje op het werkvlak en bestrooi met een flinke snuf zout. Maak een grote kuil in het midden en giet er de eidooiers in.

Meng beetje bij beetje de bloem in het ei.

Breng ten slotte samen tot een bal en kneed goed door tot een soepel en zacht deeg. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is.

Laat het deeg afgedekt 30 min. rusten.

Verdeel het deeg in 4 stukken. Houd het deeg dat je niet gebruikt afgedekt.

Rol het deeg op een bebloemd oppervlak uit tot het mooi dun is.

Vouw het losjes en snijd in de gewenste dikte. Schud los en leg in een nestje. Herhaal met de rest van de pasta.

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 1-2 min. gaar.

 

pasta maken