Zo’n simpel knalgerecht waar je altijd op kunt leunen kom je zelden tegen. Echt iets om te koesteren dus. Mac ’n cheese verdient een bos bloemen, een doos bonbons en een plek in elke keuken. Daarom: 6 mac ’n cheese recepten, als bedankje en zodat we er nog veel vaker van kunnen genieten.
Pasta! Kaas! De bedenker van die combinatie moet een genie zijn geweest. Elke keer als we de mollige elleboogjes door de rijke, gele kaassaus roeren en luisteren naar het plakkende, klakkende geluid valt er een last van onze schouders. Comfort en succes zijn nu binnen handbereik.
Met een grote schaal mac ’n cheese in de oven kan een mens de wereld aan. Lastig functioneringsgesprek, overhoren van de kinderen, yogales die een week van tevoren al is vol gereserveerd, file. Mac ’n cheese is het antwoord.
Kant-en-klare mac ’n cheese?
Trek een Amerikaans keukenkastje open en de kans is groot dat je een pakje mac ’n cheese ziet staan. ‘Uh wat, de pasta én kaas in één pakje? En dat voor zo’n simpel gerecht?’ We zullen niet oordelen (of hebben we dat nu al gedaan?), maar geven je gewoon 6 verrukkelijke mac ’n cheese recepten zodat je nooit ten prooi valt aan de kant-en-klare versie.
Geen fan van elleboogjes? Geen probleem, vervang de macaroni door rigatonipasta, schelpen of maak er een lasagne van (doen wij ook). Met de kaas kun je evengoed alle kanten op, als het maar lekker smelt en een beetje pittig smaakt. We houden van luide kaas met karakter, die goed blijft kleven aan de losse elleboogjes.
Zodra je je vork uit een bord mac ’n cheese trekt, moeten de kaasdraden zichtbaar zijn. Dán weet je dat je goed zit en blijf je terugkomen voor meer. Zo maak je het zelf:
6 mac ’n cheese recepten
mac ’n cheese met kip en bieslook
Voor alle comfortfood liefhebbers: een grote ovenschaal mac 'n cheese met knapperige mais en kip. Strooi er bieslook over voor een lekker knoflookaccentje.Nog meer lekkers uit de oven: 12x gezonde ovenschotel
Je kunt de andere helft van dit gerecht ongebakken, bestrooid met de kaas en het kruimelmengsel 1 maand in de vriezer bewaren. Verwarm de oven voor op 190℃, dek de nog bevroren macaronischotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak het nog 20-25 min. zodat het gratinlaagje krokant wordt.
Altijd lekker zo’n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat denk je van deze vega versie met zacht, gesmoorde prei, gruyere en en pittige mierikswortel?
Altijd lekker, een flink bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat dacht je van een echt goede mac ’n cheese, maar dan nog iets luxer zoals een lasagne? Schaamteloos afgekeken van de Amerikanen – en dan gewoon een beetje beter gemaakt. Zo doen we dat. En jij dus ook. Zin in een mac ’n cheese met meer groenten? Maak deze heerlijke versie van Janneke met broccoli en amandel!
Deze mac ’n cheese is niet alleen heel eenvoudig, de ovenschotel barst ook nog eens van de broccoli. Een echte familiefavoriet dus, want hij is lekker én voedzaam! Vind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel!