Stoof-season has started! Als we het even in krakkemikkig Engels mogen zeggen. Kortom: we zijn enthousiast over het feit dat we weer los kunnen met stoofpotten. Zeker over deze héérlijke recepten voor Italiaans stoofvlees.
Denk je aan Italiaans stoofvlees, dan denk je in de eerste plaats waarschijnlijk aan ossobuco. Ofwel: Milanese gestoofde kalfsschenkels. Officieel komen aan de variant uit Milaan geen tomaten te pas. Je maakt het gerecht met ui, wortel en bleekselderij en serveert het doorgaans met risotto.
Bekijk ook: het perfecte stoofvlees recept? 7x low en slow!
Maar delicious. zou delicious. niet zijn als we niet onze eigen versies zouden presenteren. Zo hebben we een versie met verjus (ook zonder tomaat) of probeer de versie met Guinness. Ook superlekker.
Niet zo’n fan van kalfsschenkel of wil je gewoon iets anders proberen? In onderstaande lijst vind je veel meer inspiratie. Of shop de Italië-special voor nog meer lekkers uit de laars.
15x Italiaans stoofvlees
Bekijk ook: de 12 populairste stoofrecepten van 2023