gestoofde runderwangen alla bolognese

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
weekend
aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Een goede ragù laat pasta meteen stralen. Maar hoe maak je deze Italiaanse topsaus eigenlijk? Alles valt of staat met de basis: soffritto, een mengsel van ui, knoflook, wortel en kruiden en natuurlijk een flinke snuf amore.
Tip: bestel de runderwangen bij je slager en begin minstens 3 uur van tevoren aan dit recept.
kooktijd25 minuten
totale tijd3 uur

ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 2 kg runderwangen vetrandjes bijgesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 wortels in kleine stukjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 ½ tl gedroogde oregano
  • 1 ½ bosje basilicum, van 1 bosje de blaadjes geplukt, van ½ bosje het blad en steeltjes fijngesneden + extra om erover te strooien
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml rode wijn
  • 3 el tomatenpuree
  • 750 ml runderbouillon
  • 1,2 kg kerstomaatjes uit blik (3 blikken)
  • 500 g spaghetti, beetgaar gekookt
  • geraspte Parmezaanse kaas, om erover te strooien

instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Braad de runderwangen – eventueel een voor een – 5-6 min. rondom aan totdat ze bruin kleuren. Schep de runderwangen op een bord.
  • Verhit de olie opnieuw, doe de groenten, kruiden en blaadjes van 1 bosje basilicum in de pan en schep de groentenen kruiden 4-5 min. om tot de groenten halfgaar zijn. Schenk de rode wijn erbij, schraap met een pollepel de aanbaksels los van de bodem los en laat tot driekwart inkoken. Voeg de tomatenpuree, bouillon en kerstomaatjes toe, schep het vlees weer in de pan en breng aan de kook. Neem van het vuur, dek af met een op maat geknipte cirkel van bakpapier en zet in de oven. Stoof het vlees in 2 1⁄2-3 uur botermals in de oven. Schep het vlees op een schaal als het gaar is.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Laat de saus in 15-20 min. inkoken tot de helft en schep het bovendrijvende vet af. Scheur het vlees in stukjes en voeg toe aan de saus. Schep de gekookte spaghetti en fijngesneden blaadjes van 1⁄2 bosje basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi vlak voor serveren met Parmezaanse kaas en nog wat basilicumblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 871kcal
|
eiwit: 76g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 62g
RECEPTEN DOMINIC SMITH. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.

Vers van de pers

Dit recept is afkomstig uit de nieuwste delicious. magazine en onderdeel van een heerlijke serie met zoete recepten. Meer lekkere recepten? Bestel nu delicious. magazine.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!