aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
voorbereiding30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 wortel in blokjes
- 3 stengels bleekselderij in boogjes
- 3 tl venkelzaad
- 300 g lamsgehakt
- 2 blikjes tomatenpuree à 70 g
- 125 ml rode wijn
- 350 g tagliatelle
- handvol grof gesneden platte peterselie
- pecorino geraspt
voorraad
- 2 el olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 250 ml vleesbouillon
instructies
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui en de knoflook met de wortel, de bleekselderij en het venkelzaad 3 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en roerbak op iets hoger vuur in 4 min. rul.
- Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn toe. Schenk de vleesbouillon erbij en roer glad. Laat de saus 15 min. zachtjes stoven.
- Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af, vang wat kookvocht op, en meng de pasta met de gehaktsaus. Breng op smaak met de peterselie en peper en verdeel de tagliatelle over 4 borden. Bestrooi aan tafel royaal met geraspte pecorino.
calorieën: 660kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Tip: Wil je meer groente in je bolognesesaus? Voeg dan nog 1 flinke, kleingesneden venkel toe. De venkelzaadjes geven al een beetje anijssmaak, en de venkel versterkt dit nog.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook deze tips: dit zijn de 5 geheimen voor de perfecte ragù