Of je nu op zoek bent naar een snelle maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor een etentje, hoofdgerechten met pesto zijn altijd een goede keuze.
Pesto wordt in principe gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Het is een perfecte smaakmaker voor pasta, vis, vlees en groenten. Maar, in dit artikel delen we ook heel andere varianten. Bijvoorbeeld met tomaten of macadamia. Want met pesto kun je alle kanten op.
Zelfs een simpel gerecht wordt lekker met een lepel pesto erdoor. Maak in één keer een grotere hoeveelheid en schep een lepel over je soep, door je risotto, op je tosti of natuurlijk… door de pasta!
12x de lekkerste hoofdgerechten met pesto
Je kunt speltspaghetti kant-en-klaar kopen, maar als je spelt zelf kookt, kun je er ook een salade van maken. Dus nog zo’n lekker recept op z’n Italiaans, met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Gewoon een keer proberen!
Bekijk ook: 47x Italiaanse recepten zónder pasta in de hoofdrol
Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious. magazine!