Zeg je Halloween hapjes, dan zeg je pompoenen, zoete versierde baksels en Amerikaanse bakrecepten.
Hoewel Halloween lange tijd alleen iets typisch Amerikaans was, wordt het ook steeds populairder in onze cultuur, en in onze keuken! Want Halloween is natuurlijk de perfecte gelegenheid om je creativiteit los te laten in de keuken en aan de slag te gaan met heerlijke herfstige baksels. Die kun je uitdelen aan de deur of serveren tijdens een avondje griezelen met enge films.
Met de smaken van deze hapjes zit je in ieder geval helemaal goed. En met een beetje fantasie en creativiteit maak je ze met de juiste decoratie helemaal Halloween griezelig.
8x bijzondere pompoensoorten en wat je ermee kunt doen
Zoet, zoeter, zoetst. Deze (Amerikaanse) bakrecepten zijn perfect voor Halloween.
Voel je de knisperende lucht? Het geluid van krakende blaadjes onder je laarzen? En kun je alleen maar denken aan pompoen op elk moment van de dag? Het kruidige herfstseizoen is begonnen, en dat betekent aan de bak! Trap het seizoen af met deze Amerikaanse darling: pumpkin pie. Helemaal niet moeilijk en angstaanjagend verslavend. pumpkin spice: wat is het en hoe maak je het zelf?
naar receptDeze muffins zijn niet alleen om je vingers bij af te likken, ze zitten ook nog bomvol voedingsstoffen. Je maakt ze namelijk met wortels en haverzemelen! Haverzemelen zijn het buitenste laagje van de haverkorrel, die na het malen overblijven. Ze smaken heerlijk in deze muffins vol specerijen en wortels. Last but not least: het gemberglazuur geeft een fijne, eigenwijze kick!Probeer ook eens deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels.
naar receptMet muffins kun je eindeloos variëren. Niet zo gek dat ze inmiddels horen bij de grote klassiekers van de internationale patisserie. Waarom de combinatie van chocolade en kokos zo onweerstaanbaar is, hoeven we je niet uit te leggen. Gewoon maken!
naar receptMuffins met verwarmende specerijen: anijs, piment en gember. En terwijl je eet kom je hazelnoot, dadel en wortel tegen. Echte herfstmuffins!
naar receptVól chocolade en lekker chewy: dat is het perfecte chocolate chip koekje. Gaat op tot de laatste kruimel!Bak ook deze Hollandse spritzen.
naar receptLiever hartige Halloween hapjes?
Een fijne verrassing als de kruidige pompoencurry onder z'n dakje van bladerdeeg tevoorschijn komt.Dít doe je met de overgebleven pompoenpitten!
naar receptAsma Khan: 'Mijn liefde voor pyaz ke pakora gaat terug naar de vreugde die ik als kind voelde wanneer de eerste moessonregens vielen. Ik herinner me nog dat de verkoelende regen na een broeiende vochtige periode die weken duurde, een verademing was. De eerste buien waren altijd een wolkbreuk. Wij kinderen zaten bij het raam, keken naar de aanhoudende stortbui, aten pyaz ke pakora en namen slokjes chai. Serveer de beignets met groene chutney.Dit recept komt uit het kookboek Ammu van Asma Khan en staat samen met een selectie van haar andere recepten in de nieuwe delicious.
naar receptKroket maar dan anders? Probeer deze vegetarische kroketten van pompoen en saffraan met een heerlijke paprika-hazelnootdip om in te dippen!
naar recept







