de populairste bakrecepten van 2022

Verwarm de oven – en jezelf – voor, stroop je mouwen op, en zet de deegkommen klaar, want van deze lijst krijg je zin om te bakken. Dit waren in 2022 onze populairste bakrecepten.

Ga je voor de gebakken cheesecake van Rutger of schuif je de citroen-yoghurtcake nog een keer in de oven? Jullie zijn kennelijk gek op frisse smaken, want in bijna al deze desserts zit een vleugje – of een heleboel – citrus. Liever iets kleins? De crostatine is het perfecte taartje, of maak de boterige financiers van Niemeijer, die écht nog veel lekkerder zijn dan madeleines dankzij de toevoeging van geroosterde noten.

Lees ook: bakken met citroen: van maanzaadcake tot citroen-meringue

crostatine al limone
Deze miniversie van de Italiaanse taartklassieker ‘crostata’ vult Janneke met frisse citroencrème. Lekker als toet bij een espresso of geef er – liefst verse – frambozen of (bos)aardbeitjes bij.
naar recept
gebakken cheesecake
Sinds Rutger ontdekte dat gebakken cheesecake wél lekker is, bakt hij ze zelf. Proef zijn zomervariant met nectarine en passiefruit en je wilt niets anders meer!
naar recept
gebakken cheesecake vanrutger van den broek
macadamia-frambozenblondies met witte choco
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar. Maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft. Deze 'blonde' variant tjokvol geroosterde macadamianoten en witte chocolade kun je vandaag nog de oven in schuiven.
naar recept
citroen-yoghurtcake met hangop & citroensiroop
Grieks of Bulgaars, stand, roer of rechtstreeks van de boer: bijna iedereen heeft wel yoghurt in huis voor in de muesli of een smoothie. Ons idee: doe die yoghurt ook eens in taart voor een romige én toch fris-zure touch.
naar recept
cake citroen-yoghurtcake
flan karamel
naar recept
flan karamel rutger bakt
cheesecakebars met passiefruit
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen.
Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
naar recept
cheesecakebars passiefruit
citrus-mascarponetaart
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream.
Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
naar recept
mascarpone toetje
Recept voor Financiers
Uit: ‘Patisserie van de bakker’ van Issa Niemeijer-Brown, uitgeverij Brandt
naar recept

Zin gekregen om te bakken?

Bij onze delicious. academy volg je voor 19,95 de allerlekkerste cursussen, van meringues tot Italiaanse klassiekers: we laten je zien hoe je keer op keer de perfecte zoetigheden uit je oven tovert.

Bij aankoop van de cursus ‘Rutger bakt cheesecake’ krijg je…

  • een jaar lang toegang tot de online omgeving van de cursus ‘Rutger bakt cheesecake’;
  • alle informatie voor het maken van cheesecakes met tips & tricks over de beste benodigdheden en heerlijke recepten;
  • praktische instructievideo’s (registratie van live masterclass), waarin Rutger van den Broek zelf de verschillende cheesecakes maakt en alles uitlegt.
cheesecakebars passiefruit