Carpaccio per favore! En dan hebben we het natuurlijk niet over de felrode plakjes uit zo’n plastic supermarktverpakking! Zelfgemaakt is al-tijd lekkerder, dat bewijzen ook deze recepten.
Want waarom zou je voor kant-en-klaar kiezen als je in een ruim half uurtje gegrilde eendencarpaccio met stoofpeer en amandeldressing op tafel kunt zetten? Precies! Of wat dacht je van carpaccio van coquille. Ook niet verkeerd. Zeker niet voor de feestdagen.
Italiaanse roots
Heb je het over carpaccio, dan heb je het doorgaans over dungesneden rauwe runderlende. Maar, je werkt bij delicious. of niet. Het gerecht krijgt bij ons vaak een iets andere invulling. Van eend dus, of coquille. Of ook erg lekker: wintergroente of juist meloen.
Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht, maar voor de lunch kan natuurlijk ook met wat brood. Het gerecht is nog helemaal niet zo oud als je misschien denk. Pas in 1950 werd het in het Italiaanse Venetië bedacht.
5x carpaccio recept
Lees ook: 9x een Italiaanse voorgerecht om je diner goed mee te beginnen