4x recepten voor bananenpannenkoek

Jack Johnson zong het al in z’n zoetsappige hit banana pancakes: “make your banana pancakes, pretend like it’s the weekend now. And we could pretend it all the time.” Bananenpannenkoeken hóren bij het weekend als boter bij eieren. En iedere andere dag, als je daar zin in hebt. Vier recepten!

Voor een goede bananenpannenkoek heb je amper iets nodig. Je kunt kiezen voor alleen ei en banaan, maar dat is misschien wat karig. Fluf het beslag in dat geval op met wat yoghurt of havermout zoals in de recepten hieronder.

Liever hartig? Onze culi-redacteur Liselore bedacht bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter. Een erg geslaagde combinatie, al zeggen we het zelf. Kijk even verder voor de rest van de opties!

4x bananenpannenkoeken

de lekkerste bananen pannenkoeken met maar 2 ingredienten
Hoe je het ook wendt of keert: dit zijn de lekkerste én de makkelijkste bananenpannenkoeken (banana pancakes). Je maakt ze met slechts 2 ingrediënten (of 3, als je iets meer vulling wil) en ze lukken al-tijd. Het perfecte ontbijt dat ook nog eens gezond is. Wat wil je nog meer?
naar recept
gezonde pannenkoeken Banana pancakes bananen pannenkoeken
powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen
Een pannenkoekenontbijt is altijd een goed idee! Wij bakken ze fluffy met friszure bessen en zoeten ze met ahornsiroop.
naar recept
bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter
Zin in een uitdagend anders-dan-anders ontbijt? Maak dan deze hartige delicious. bananenpannenkoekjes met spek, wortel & kruidnagel en je dag kan niet meer stuk.
naar recept
bananenpannenkoeken wortel met krokante baconboter lurpak
pannenkoeken met choco & banaan
Zeg pannenkoek en iedereen gaat stralen. Want: jong en oud houden van pannenkoeken. En ze zijn zo lekker makkelijk om te maken en super veelzijdig. En daarom laten we vandaag – Nationale Pannenkoekdag – niet aan ons voorbijgaan en staan er vanmiddag pannenkoeken op de redactietafel. Ter inspiratie krijg je van ons hét basisrecept 1 zoete en 2 hartige varianten om pannenkoeken delicious. te beleggen.
naar recept
pannenkoeken-delicious

Of probeer eens deze (zonder banaan)

proteïne pannenkoeken met frambozen-chiavulling
Next level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt.
Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken.
Nog meer pannenkoekeninspiratie!
naar recept
proteïne pannenkoeken

Bekijk ook even: bananenbrood met macadamia en limoenglazuur

gezonde pannenkoeken Banana pancakes bananen pannenkoeken
Beeld: iStock