nr.1 foodmagazine

Powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | ontbijt | weekend | | lactosevrij, vegetarisch
Een pannenkoekenontbijt is altijd een goed idee! Wij bakken ze fluffy met friszure bessen en zoeten ze met ahornsiroop.
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 125 g boekweitmeel
  • 75 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder gezeefd
  • 1 banaan geprakt
  • 300 g plantaardige melk
  • 50 g kokosolie + extra om te bakken
  • 200 g bosbessen of blauwe bessen evt. diepvries
  • ahornsiroop ,voor erbij

instructies

  • Meng de meelsoorten met het bakpoeder en een snuf zout in een hoge kom. Druk een kuiltje in het midden van het meel en voeg de geprakte banaan toe. Klop vanuit het midden met een pollepel steeds meer meel door de banaan totdat het dik is. Voeg dan steeds roerend vanuit het midden steeds wat melk toe, totdat alle meel is opgenomen en het een dik beslag zonder klonten is. Als je teveel melk ineens toevoegt, krijg je klontjes, die je niet makkelijk meer wegroert. Roer nu rustig de rest van de melk erdoor. 
  • Smelt de kokosolie in een koekenpan en klop door het beslag. Roer de blauwe bessen erbij. Verhit de koekenpan op half hoog vuur goed voor, bestrijk de bodem van de pan met nog wat kokosolie. Schep 3 bergjes van het beslag in de pan en bak ze als drie-in-de-pan in 5-7 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 3-4 min. Houd ze warm op een bord dat je op een pan met zacht kokend water plaatst en bak zo ook de rest. Je hoeft geen olie meer toe te voegen, die smelt uit het beslag in de pan. 
  • Serveer met bos- of blauwe bessen en ahornsiroop.
Voedingswaarde:
calorieën: 405kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
Productie en recepten Trudelies Schouten. Fotografie Saskia van Osnabrugge. Styling Jet Krings. Bereiding Jacqueline pietrowski.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!