’s Avonds de kast opentrekken en daar een pot of blik gegrilde artisjokken treffen (het liefst op olie!) is… dubbel zes gooien! Zo’n potje is namelijk de ideale shortcut om lekker te eten op een doordeweekse dag.
Toen onze online redacteur erachter kwam dat ze de artisjokkendip van de Noordermarkt gewoon zelf kon maken met artisjok uit blik, maakte ze een klein sprongetje van geluk. De 10 euro die ze aftikte voor de dip (biologisch, op de markt in Amsterdam, het jaar 2024…), kon ze nu besteden aan lekkere ingrediënten. Het geheime recept bleek namelijk niet veel meer te zijn dan opgedraaide artisjokken uit pot, met flink wat knoflook, parmezaanse kaas en mayonaise. De moeite waard om zelf eens te maken!
En er is nog veel meer mogelijk met de ogenschijnlijk simpele artisjok uit blik. Naast een steengoede dip, kun je er ook een saus voor pasta van draaien (in het juni-nummer delen we een fantastische versie!), soep of een dressing mee maken.
Gebruik de hele artisjokharten in een quiche of frittata met geitenkaas. Doe ze door de rijst of probeer fritedda: een lentestoof met tuinbonen.
12 recepten met artisjok uit blik (of pot)
Ook heel lekker: ravioli van tuinbonen en buffelmozzarella
Bekijk ook: 5x tajine recepten voor als je zin hebt in een zomerse stoofpot