De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

couscous met artisjok in gerookte-paprikasaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
artisjok in gerookte-paprikasaus
veganistisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, lente, voorjaar, weekend, zomer | mediterraan | vegan
Zoek je een heerlijk vegan hoofdgerecht met weinig ingrediënten? Janneke weet altijd raad: deze artisjokharten zitten bomvol smaak. Wanneer je de couscous vervangt door gierst is dit maaltje ook nog eens glutenvrij. Fijn voor velen dus!
Vaker vegan koken? Haal je inspiratie uit onze collectie: 27x lekkere vegan recepten voor doordeweeks.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 400 g artisjokharten (1 blik), uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes (2 blikken)
  • 250 g volkorencouscous
  • 50 g gepelde pistachenoten, ongezouten
  • 1-2 takjes munt

instructies

  • Halveer de artisjokharten en dep ze droog.
  • Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan.
  • Bak de artisjokharten op hoog vuur in 4 min. bruin. Snijd de ui en knoflook fijn. Schep de artisjokharten uit de pan. Doe de laatste el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook en paprikapoeder zachtjes 3 min. Voeg alle tomatenblokjes toe en smoor de saus 10 min. zachtjes.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Voeg de artisjokharten weer toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de couscous over de borden.
  • Schep de artisjokharten met de tomatensaus erbij. Bestrooi met de pistache en muntblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 443kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
artisjok in gerookte-paprikasaus