lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Rooster lentegroenten tot ze goudbruine randjes hebben, en hussel ze om met een lekker zoute ansjovisdressing. Voor een lichte maaltijd serveer je er piadina's bij, of chewy beetgaar gekookte granen, farro bijvoorbeeld of gort. TIP Liever vega? Laat de ansjovis weg en roer 1 1⁄2 el fijngesneden kappertjes of ± 25 g geraspte Parmezaanse kaas door de dressing.
kooktijd10 minutes minutes
oven20 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: staafmixer
ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 venkelknollen
- 75 g Taggiasche olijven
- 3 el olijfolie
- 200 g verse doperwten
- 6 anjsovisfilets in olijfolie, of naar smaak
- 2 el witte balsamico-azijn
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 takjes dille
- 8 piadina’s, voor erbij
- 120 g gegrilde artisjokharten, koelvers
instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de courgette en venkel in stukken of partjes van 2 cm. Verdeel de groenten met de olijven* over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
- Rooster de groenten in 15-20 min. beet- gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Kook intussen de doperwten knapperig gaar in 8 min.
- Doe de ansjovisfilets met de azijn, de extra vierge olijfolie en de dille in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
- Bestrijk de piadina’s dun met wat extra olijfolie en bestrooi ze met grof zeezout. Leg ze – op een rooster– de laatste 2 min. bij de groenten in de oven en bak ze knapperig.
- Meng de geroosterde venkel, courgette en olijven met de erwten en artisjokharten. Besprenkel de salade met de ansjovisdressing en serveer met de piadina’s.
calorieën: 490kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
* Als je de olijven met de groenten meeroostert, krijg je een extra intense smaak.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: geroosterde aardappels – zo maak je het stap voor stap