nr.1 foodmagazine

Artisjok-kaasdip met stokbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
artisjok-kaasdip met stokbrood | delicious


vegetarisch
aantal 10 | hapje | feestelijk | mediterraans |
Een stevige warme dip met romige, gesmolten mozzarella en stukjes frisse artisjok… Kom maar door! Deze artisjok-kaasdip is een en al comfort en doet het érg goed bij je gasten.
kooktijd20 minuten
Oven35 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 350 g artisjokken gemarineerd, gegrild, in stukjes (in olie)
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 300 g mayonaise
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • 2 bollen mozzarella à 125 g, in stukjes gescheurd
  • 1 el citroensap
  • voor erbij: stokbrood knapperig
  • ook nodig: 2 ovenschaaltjes van 500 ml inhoud

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de spinazie in een groot vergiet, zet in de gootsteen en overgiet met een ketel vol kokendheet water, zodat de blaadjes slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit, doe in een stuk kaasdoek of in een zeef en pers er nog meer vocht uit. Doe in een kom.
  • Roer de artisjokken, knoflook, mayonaise, parmezaanse kaas, de helft van de mozzarella en het citroensap en wat zout en peper door de spinazie.
  • Verdeel over de ovenschaaltjes, verdeel de rest van de mozzarella erover en bak 30-35 min. tot de dip door en door heet is. Serveer warm met (stok)brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: redactie delicious. Fotografie: Gareth Morgans. Styling: Olivia Wardle. Bereiding: Lottie Covell. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


artisjok-kaasdip met stokbrood | delicious