De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zo maak je zelf glazuur voor koekjes & taart

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met dit glazuur kun je o.a. (peper)koekjes decoreren. Er zit wat stroop in, zodat het stevig en mooi glanzend blijft. Het glazuur heeft zo wel wat langer nodig om goed hard te worden. Wacht dus een paar uur voor je de koekjes stapelt.

glazuur voor koekjes

divers (voor ± 30-40 koekjes)

225 g poedersuiker
5 tl melk
1 tl golden syrup of andere lichte stroop zoals agavesiroop(evt. voedingskleurstof of smaakstoffen zoals citroen-, pepermunt- of vanille-extract)
ook nodig: spuitzak met rond spuitmondje met kleinste opening

Het glazuur blijft 1 dag goed als je het goed afgesloten bewaard.

Klop de poedersuiker los met de melk. Roer er de golden syrup door en klop tot een mooi geheel. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe als de substantie te dun is of 1 theelepeltje extra melk als het te dik is. Het moet net mooi spuitbaar zijn. Doe het glazuur in een spuitzak met dunste opening spuitmondje en versier de koekjes naar wens.

Evt. kun je ook met een stevig penceeltje de peperkoek beschilderen.

Voorbereiden ± 10 min.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING AJDA MEHMET BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

bakboekDe beste baktips en de lekkerste recepten vind je in delicious. hét bakboek. Leuk om cadeau te doen aan échte bakfanaten!

peperkoek glazuur maken koekjes - delicious