Deze verrukkelijke frisse frambozentaart is heel simpel te maken.En komt dat even goed uit. Frambozen zijn niet alleen mooi en lekker, ze zijn ook nog eens een van de gezondste fruitsoorten. Dubbel feest dus!
frambozentaart
gebak | 8 personen
8 velletjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei
2 el kristalsuiker
5 el frambozenjam
1 (liefst biologische citroen), schil geraspt, sap geperst
300 g mascarpone
3 el lemoncurd
evt. poedersuiker
600 g frambozen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 20-25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen tot 1 1/2 cm terug, zodat je iets hogere randen krijgt. Prik de bodem veelvuldig met een vork in, zo rijst het deeg mooi gelijkmatig. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker. Bak de bodem 20 min. in het midden van de oven totdat deze mooi goudgeel en gaar is. Laat afkoelen.
Verwarm de frambozenjam met 2 el citroensap. Zeef dit mengsel (voeg als het te dik is evt. nog 1-2 el warm water toe.) Roer de mascarpone glad met de lemoncurd, de rest van het citroensap en het citroenrasp en breng evt. extra op smaak met poedersuiker. Schep het roommengsel op de taartbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen erover en giet de gezeefde jam er gelijkmatig over uit. Laat opstijven en serveer.
Bereiden 20 minuten / oven 20 minuten
delicious.jam past perfect bij deze frambozentaart!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!
delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.
FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPT RASPBERRY-MAXX