earl grey koekjes van kirsten

Gebruik thee als smaakmaker in verschillende recepten, zoals delicious. friend Kirsten Eckhart doet met delicious. zwarte thee + earl grey!

gesuikerde dunne koekjes met earl grey
koekjes | ± 25 koekjes

140 g extra kristalsuiker
4 el delicious. zwarte thee + earl grey*, fijngemalen

deeg
150 g boter, op kamertemperatuur
200 g donkerbruine basterdsuiker
2 vanillestokjes, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
1 ei
185 g bloem
4 el delicious. zwarte thee + earl grey*, zeer fijngemalen

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, basterdsuiker en het vanillemerg in een kom en klop met de mixer in een aantal minuten tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en blijf nog een minuut mixen. Voeg de bloem en de earl grey toe en mix kort totdat zich een zacht deeg vormt. Meng de kristalsuiker met de earl grey. Rol met bebloemde handen ± 25 balletjes à 25 g van het deeg en rol deze door de earl grey-suiker.

Leg de balletjes op ± 3 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat tot ± 6½ cm met je hand. Bak de koekjes 9-10 min. in de oven of totdat de randjes goudbruin zijn. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, zet ze over op een rooster en laat ze geheel afkoelen.

*De losse delicious. thee kun je fijnmalen in de vijzel.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 14 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

earl grey theeGeïnspireerd? Ga aan de slag met bovenstaande thee-ideeën! In de delicious. shop vind je onze verschillende soorten thee. Waaronder deze zwarte earl grey thee met bergamot!

earl grey koekjes
earl grey koekjes