ceylon earl grey shortbread

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Samen met Fairtrade hielden we eind november 2013 een bloggersevent. Na afloop van een dag luisteren en praten met inspirerende foodies, proeven, fotograferen en delen konden debloggers met hun blog hierover meedingen naar de Max Havelaar-award, een reis naar deFairtrade theeplantages in Sri Lanka én publicatie van het verslag van deze reis in delicious.Gelukkige was Maura met haar yellowlemontreeblog. Hier lees je haar blog over haarover haar onvergetelijke theereis.

ceylon Earl Grey shortbread

koekjes | 20-24 koekjes

De frisse smaak van Bergamot (het ingrediënt in earl grey) komt verrassend goed tot uiting indeze koekjes waar de fijne zakjesthee gewoon doorheen gaat.

120 g boter, kamertempertuur
60 g suiker
180 g bloem, gezeefd
2 el  Fairtrade Clipper Earl Grey thee* (uit een theezakje)

Klop de boter met de suiker met een mixer in 4-5 min. romig. Voeg een snuf zout, de bloem en de thee toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Maak een rol van het deeg van 7-8 cm ø en wikkel strak in plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast zeker 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd van de rol deeg plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakblik (laat wat ruimte over tussen de koekjes). Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Ze moeten mooi licht van kleur blijven. Neem uit de oven, laat 5 min. op het bakblik afkoelen, leg dan op een rooster en laat verder afkoelen. Lekker bij zwarte thee.

* Neem je losse thee, dan moet je de thee wel nog beter fijnwrijven in een vijzel, ga dan van 1 theelepel uit.

Bereiden ± 15 min. / koelen ± 1 uur / oven ± 20 min.

TEKST EN RECEPTIDEE MAURA FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING GERECHTEN DÉSIRÉE VAN DIJKFOODSTYING EKE MARIEN RECEPTEN DOSIA BREWER M.M.V. FAIR TRADE / MAX HAVELAAR

Dit recept verscheen eerder in delicious.

ceylon Earl Grey shortbread koekjes | delicious