Chocolade is en blijft 1 van onze favorieten. Vandaar ook dat we een hele Foodiefile vol hebben geschreven over dit donkerbruine ‘goud’. Het liefst eten we het puur, maar ook in een dessert doet het niet onder voor een ander ingrediënt. Als dit dessert ook nog eens warm en op z’n Frans is, zijn wij niet meer te houden! Geniet je mee?
zachte chocoladecakejes en cocotte
nagerecht | 8 personen
175 g pure chocolade
325 g boter
1 el melk
zaadjes van 1 vanillestokje
60 g bloem
100 g bruine basterdsuiker
4 eieren, gesplitst
75 g amandelmeel*
4 passievruchten
lobbig geklopte slagroom
ook nodig: 8 cocottes, ovenschaaltjes of ramequins van 175 ml inhoud, ingevet
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Smelt de chocolade met de boter boven een pan met heet water (au bain-marie). Voeg de melk toe en de vanillezaadjes.
Neem van het vuur en roer de bloem en bruine suiker door de gesmolten chocolade. Klop de eierdooiers schuimig, roer het amandelmeel erdoor en schep deze door het chocoladebeslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Schenk het beslag in de cocottes.
Bak ze in de oven in ± 15 min. bijna gaar. Het midden moet nog zacht zijn!
Schep het vruchtvlees van een halve passievrucht op elke moelleux en serveer meteen met slagroom.
* Of maal zelf blanke amandelen fijn.
Bereiden ± 25 min. / oven ± 15 min.
PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN BEREIDING COEN BEUTE FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS
Smaakt naar meer? Dan mag delicious. hét bakboek niet in je boekenkast ontbreken. Met 132x verleidelijk zoet uit 6 jaar delicious. Van macaron tot appeltaart. Voor ontbijt, lunch, diner, of bij de koffie… Een musthave voor bakliefhebbers en zoetekauwen. € 17,95