Vrijdag visdag, maar dan wel met een oosters tintje. Eet minstens 2 x keer per week een vet visje,dat doet je hart en vaten goed. 100 gram zalm levert al de aanbevolen 1,4 gram visvetzuren per week op. Nog meer lekkere en gezonde recepten? Bestel dan delicious. PUUR.
hoofdgerecht (4 personen)
1 el bruine basterdsuiker
5 el Japanse sojasaus
4 el droge sherry
1 el sesamolie
4 stukken zalmfilet, à 125 g
300 g noedels
2 el olie
1 teentje knoflook,in dunne plakjes
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
1 rode ui, gehalveerd en in halve dunne ringen
1 gele paprika, in stukken
150 g peultjes, schoongemaakt
400 g spitskool, in dunne reepjes
evt. 4 plukjes shiso of waterkers
Los de suiker op in 2 el heet water en meng dit met 4 el van de sojasaus, 2 el van de sherry en de sesamolie. Leg de zalm in een schaal, verdeel de marinade erover en laat de vis ± 30 min. marineren.
Verwarm de grill voor. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken. Laat de vis uitlekken en bewaar de marinade. Leg de vis op de bakplaat of in een braadslee.
Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember op een laag vuur ± ½ min. tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en roerbak ± 2 min. zachtjes. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ± 1 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken. Voeg de noedels, 1 el sojasaus en 2 el sherry toe en warm goed door.
Rooster intussen de zalm ± 6 min., keer de vis halverwege en bestrijk hem met de marinade. Verdeel de groenten over 4 borden, leg de zalm erop.
Bereiden ± 20 min / marineren ± 30 min.
p.p. ± 700 kcal/ 69 g koolhydraten/ 29 g vet
TEKST KATINKA HUISKAMP FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN