Snijd je venkel, appel en radijsjes flinterdun op een mandoline en hussel ze om met een frisse karnemelkdressing.
Valli Little heeft zich in ons decembernummer laten inspireren door Noord-Europa en kookt een feestdiner van ragout met hertengehaktballetjes, bietengravlax, warme kruidenwijn en vlierbloesemijs. Je bestelt hier easy een exemplaar.
winterse salade met karnemelkdressing
bijgerecht | 6 personen v
200 g lichtbittere slablaadjes (bij. frisee, witlof en radicchio)
1 rode appel, in dunne partjes
50 g walnoten, geroosterd
1 kleine venkel, in dunne plakjes
4 radijsjes, in dunne plakjes
100 g komijnekaas, geschaafd
karnemelkdressing
1 eierdooier
4 el olijfolie
2 el crème fraîche
2 el karnemelk
1 sjalot, fijngesneden
1 el citroensap
Mix alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.
Bereiden ± 15 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VIVIEN WALSH