Belgen, broers én beroemd: Kristof en Stefan Boxy waren in 2008 1 maand onze gastchefs. Ze kookten op hun prachtlocatie in Deurle voor delicious. 5 pure gerechten mét Belgische producten. Een leuk, makkelijk en origineel recept is het dat voor deze wentelteefjes.
De warme chocolade smaakt verrukkelijk met de rijpe, sappige peren, terwijl de wrongel of kwark voor een heerlijk friszuur smaakcontrast zorgt. En dan die peperkoek. Ooooh…genieten!
wentelteefjes van peperkoek met ijs
nagerecht | 4 personen
1 ei
1 eierdooier
1 el suiker
125 ml melk
4 dikke plakken peperkoek (ontbijtkoek)
2 rijpe handperen*
50 g pure chocolade, fijngehakt
15 g boter
50 g wrongel of kwark
500 ml vanille-ijs
1 el vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop het ei, de eierdooier, suiker en melk in een kom tot een dun beslag. Leg de plakjes peperkoek erin en laat ze het beslag gelijkmatig opzuigen. Keer ze af en toe.
Schil intussen de peren, halveer ze en snijd de klokhuizen er zo uit dat mooie holletjes ontstaan. Vul de peerhelften met de chocolade en zet ze in een ingevet ovenschaaltje. Zet 5-8 min. in de oven totdat de chocolade gesmolten is.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de peperkoekwentelteefjes aan beide kanten mooi knapperig met een goudbruin korstje.
Leg op elk bord een peerhelft, beleg met een wentelteefje en schep daarop een toefje wrongel. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met wat honing.
* Kun je alleen harde, onrijpe handperen krijgen, kook ze dan zachtjes 10 min. in een suikerstroop van 100 ml water en 100 g suiker.
Bereiden ± 20 min / oven ± 10 min.
PRODUCTIE ELLEN VAN MOL, TRUDELIES SCHOUTEN RECEPTEN EN BEREIDING KRISTOF EN STEFAN BOXY FOTOGRAFIE RENEE FRINKING STYLING SANDRA KISSELS
* Dit recept verscheen eerder in delicious.