Neem de tijd én goede ingrediënten, zo trek je zelf de meest smaakvolle groente-, vis- en vlees- bouillon, verzekert delicious.friend Eke Mariën. Op basis van visbouillon maak je easy deze normandissche vissaus.
normandische vissaus – sauce normande
bijgerecht | voor ± 250 ml saus
Gemaakt van de basisvisbouillon.
250 g champignons
350 ml visbouillon
500 g mosselen
100 ml witte wijn
500 ml slagroom
10 g bladpeterselie
Snijd de champignons in kwarten. Breng ze met de visbouillon, mosselen en wijn aan de kook. Laat ± 2 min. koken tot de mosselen gaar zijn en giet af in een zeef boven een pan. Kook de bouillon in tot 150 ml. De mosselen en champignons worden niet gebruikt*.
Giet de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Reduceer tot er ± 250 ml over is en de saus wat dikker wordt. Doe de saus over in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Hak de peterselie fijn en roer erdoor.
* Doe de gare mosselen in een salade of serveer ze samen met gebakken vis met de Normandische saus.
Bereiden ± 45 min.
RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE DOSIA BREWER