goi bo – Vietnamese biefstuksalade

Limoensap is fris, verkoelt en geeft deze Vietnamese biefstuksalade een extra boost. Voor nog meer aroma en smaak rasp je de limoenschil.

hoofd- of lunchgerecht (2-3 personen)

2 limoenen
1 el vissaus
1 el suiker
1 teen knoflook, geperst
300 g ossenhaas
1 tl olie
150 g mihoen (rijstvermicelli)
150 g taugé
1 el sesamolie
3 bosuitjes, in lange snippers gesneden
6 takjes munt, blaadjes los gehaald

nuoc mam gung – pittig-zoete gembersaus
sap van 1 limoen
1 tl honing
1 el zonnebloemolie
1 tl sesamolie
3 el geraspte gemberwortel
1 el fijngesneden rode peper

Roer voor de saus het limoen, honing, zonnebloemolie, sesamolie, de geraspte gemberwortel en fijngesneden rode peper door elkaar. Laat dit 30 min. staan.

Maak intussen de dressing. Boen 1 limoen schoon, rasp het groen van de schil en pers de limoen uit. Meng het limoensap met de rasp, de vissaus, suiker en knoflook. Snijd de tweede limoen in partjes.

Verhit een grillpan voor. Dep het vlees goed droog en bestrijk het dun met de olie. Gril de ossenhaas in ± 3 min. mooi bruin. Keer het vlees en gril ook de andere kant in ± 2 min. bruin. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes. Meng deze met de dressing en laat dit ± 15 min. intrekken.

Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de mihoen uit de pan (maar bewaar het kokende water). Spoel de mihoen koud onder stromend water en laat het uitlekken. Blancheer de taugé ± 1 min. in het kokende water en laat het dan uitlekken. Meng de mihoen met de sesamolie en de bosuitjes. Meng de ossenhaas met de taugé
en de munt. Verdeel de mihoen over twee borden, schep de salade erop. Geef de gembersaus en partjes limoen erbij.

bereiden ±40 min
p.p. ±675 kcal/ 79 g koolhydraten/ 19 g vet

vietnamese biefstuksalade-delicious