vega steak

Marleen: ‘Ik probeer de witte kool voor deze vega steak zo dun mogelijk te snijden zonder dat hij uit elkaar valt. Lekker als lunch of met brood als lichte vegetarische maaltijd!

Wil je het boek van Marleen winnen? Laat dan hier je gegevens achter en maak kans!

vega steaks van kool, pecannoten en geitenkaas
voor-, bij- of lunchgerecht | 4 personen | v

1 witte kool
3 el olijfolie
1 appel
2 el appelazijn
30 g pecannoten
140 g zachte geitenkaas
paar takjes tijm, blaadjes gerist
1-2 el ahornsiroop

Verwarm de oven op 200°C. Snijd de kool in plakken van ± 1 cm dik. Leg de plakken op een bakblik en bestrijk de plakken aan beide zijden met 2 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de kool ± 20 min. Keer de plakken halverwege om.

Snijd de appel in parten en haal het klokhuis eruit. Snijd de parten in dunne plakjes. Leg de plakjes appel in een kom en schenk de azijn en de rest van de olijfolie erover. Haal het bakblik met de koolplakken uit de oven en verdeel de appel erover. Zet het bakblik ± 5 min. in de oven.

Hak de pecannoten grof. Haal het bakblik weer uit de oven. Verdeel de geitenkaas over de kool en bestrooi met de noten en tijm. Zet het bakblik nu voor de laatste keer in de oven, ± 10 min. of tot de geitenkaas bruine randjes krijgt. Besprenkel elke plak evt. met wat ahornsiroop.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 35 min.

marleen van es oogstDit recept komt uit het nieuwste boek van Marleen van Es: OOGST. Meer koken uit OOGST? Bestel het boek hier.

 

vega steaks