vanille panna cotta met siroop & rozenblaadjes

Rozenblaadjes geven een verfijnde en bloemige smaak aan gerechten en zijn heel goed te bewaren. Wij laten de smaak in een siroop met cointreau trekken en schenken die over panna cotta met vanille.

vanille panna cotta met siroop + rozenblaadjes

nagerecht | 4 personen

3 blaadjes witte gelatine
1 klein vanillestokje, opengesneden
½ l slagroom
150 g suiker
60 ml triple sec
2 el gedroogde rozenblaadjes
1 tl citroensap
ook nodig: 4 puddingvormpjes à 125 ml, met olie ingevet

Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Schraap met een scherp mes het merg uit het vanillestokjes. Breng de slagroom met het vanillemerg, het vanillestokje en 60 g van de suiker aan de kook. Kook de room zachtjes tot de suiker is opgelost.

Neem de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine een voor een goed uit en laat ze al roerende in de warme room oplossen. Schenk de room in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de vormpjes af en zet de panna cotta 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm intussen in een steelpan de triple sec met de rest van de suiker, 125 ml water en de rozenblaadjes. Laat ± 7 min. inkoken tot siroop. Breng op smaak met het citroensap. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt buiten de koelkast. Stort de panna cotta op 4 bordjes. Schep de rozenblaadjessiroop over de panna cotta en versier eventueel met een paar extra blaadjes.

Bereiden ± 25 min. / opstijven ± 4 uur.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN

pudding