tofu uit de thaise wok

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het diner geven we graag iets speciaals mee. Zo aan het begin van de week kunnen we dat wel gebruiken. Als het dan ook nog eens mee kan met de delicious.flexweek, zit het helemaal snor! Daarom tofu uit de Thaise wok.

Meer oosterse recepten (lekker&snel) vind je in het januarinummer van delicious. Geen exemplaar thuis? Bestel ‘m hier na!

hoofdgerecht | 4 personen | v

1 puntpaprika
1 struikje paksoi
1 blok tahoe/tofu naturel (375 g)
4 el zonnebloemolie
2 el sesamzaadjes
6 sjalotjes, in kwarten gesneden
1 zakje Thaise currysaus*, 160 g
1 zakje verse koriander, blaadjes losgehaald
gekookte witte of zilvervliesrijst, voor erbij

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de paksoi in repen van 2 cm breed en houd het wit en groen gescheiden. Snijd de tahoe in blokken van 2 cm.

Verhit de wok goed. Voeg 2 eetlepels van de olie toe en voeg dan de tahoeblokjes en het sesamzaad toe. Roerbak 2-3 min. totdat de tahoe mooi goudbruin is en er veel sesamzaad op zit. Neem uit de wok en houd apart.

Wrijf de wok even schoon met een stuk keukenpapier en voeg de rest van de olie toe. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 2 min. Voeg dan de paprika en het wit van de paksoi toe
en roerbak nog 2 min. Voeg de Thaise
currysaus toe en verwarm 5 min.

Voeg dan nog het groen van de paksoi toe en laat al roerend slinken. Bestrooi met de sesamtahoe en serveer met de rijst. Bestrooi royaal met korianderblad.

* Kant-en-klare Thaise currysaus op basis van kokos, koriander en citroengras. Thaise currysaus of -pasta is onder verschillende namen bij de goedgesorteerde supermarkt
te koop. Voeg deze naar smaak toe. Voeg, indien je pasta gebruikt, zelf een scheutje kokosmelk (blik) toe.

Bereiden ± 25 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

Dit recept verscheen eerder in delicious.


Tofu uit de Thaise wok-delicious