De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

uienmarmelade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wil je aan de slag met de geitenkaas-uitaartjes uit ons aprilnummer? Daar heb je een uienmarmelade voor nodig en die maak je easy zelf. Vul meer dan één potje, zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.

uienmarmelade

bijgerecht | voor 1 potje

2 el olijfolie
5 rode uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
50 g donkerbruine basterdsuiker
200 ml rode wijn
blaadjes van 2 takjes tijm

Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook zachtjes ± 2 min. aan.  Zet het vuur helemaal laag en laat het mengsel ± 30 min. met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, de wijn toe en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.

Bereiden ± 10 min. / inkoken ± 40 min.

 

uienmarmelade | delicious