Wil je aan de slag met de geitenkaas-uitaartjes uit ons aprilnummer? Daar heb je een uienmarmelade voor nodig en die maak je easy zelf. Vul meer dan één potje, zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.
uienmarmelade
bijgerecht | voor 1 potje
2 el olijfolie
5 rode uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
50 g donkerbruine basterdsuiker
200 ml rode wijn
blaadjes van 2 takjes tijm
Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook zachtjes ± 2 min. aan. Zet het vuur helemaal laag en laat het mengsel ± 30 min. met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, de wijn toe en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.
Bereiden ± 10 min. / inkoken ± 40 min.