In de tijd dat je bij de afhaalchinees op je bestelling wacht, draai je zelf deze tjaptjoi in elkaar. Dus geen smoesjes, zelf maken!
tjaptjoi met rijst
hoofdgerecht | 4 personen v
300 g witte rijst
2 el (wok)olie
1 ui, fijngesneden
200 g peultjes, afgehaald
1 wortel, in schuine plakjes van 2 mm
250 g champignons, in plakjes
1 komkommer, in lange linten geschaafd
150 ml groentebouillon ( van tablet)
2 tl maïzena
125 g taugé
2-3 el (Chinese) sojasaus
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. voeg de peultjes, wortel en champignons toe en roerbak 4 min. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. shenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjaptjoi.
Stap 3
Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjaptjoi bij.
Stap 4
Geef er sambal en cassavekroepoek bij.
Bereiden ± 20 min.
RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI, FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK, STYLING JET KRINGS, BEREDING BART STUART, PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN