thaise mosselen met chili-limoenmayo

We eten vaak mosselen op zeeuwse of franse wijze, maar mosselen kun je heel goed combineren met andere sauzen en smaakmakers… zoals deze chili-limoenmayo!

Probeer ook deze Spaanse tortilla met mosselen en chorizo!

thaise mosselen met chili-limoenmayo

hoofdgerecht (4 personen)

sap en rasp van 1 (bio)limoen
1 ei
1 tl mosterd
250 ml zonnebloemolie, op kamertemperatuur
5 el Thaise zoete chilisaus
3 el olie
1 struik paksoi, in repen
2 gele paprika’s, in reepjes
2 stengels citroengras, gekneusd
1 bosje koriander, stelen en blad apart, grof gesneden
3 el Thaise rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
4 kg mosselen
ook nodig: staafmixer, 2 grote (mossel)pannen*

Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Doe voor de mayo het limoensap en -rasp met het ei, de mosterd en olie in een smalle hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin, zet hem aan en trek de staafmixer heel langzaam omhoog. Zo krijg je snel en makkelijk een mooie lobbige mayonaise. Schep de chilisaus erdoor.

Controleer intussen de mosselen. Gooi kapotte schelpen en schelpen die na een flinke tik niet sluiten weg. Verhit de olie in 2 (mossel)pannen. Verdeel alles in 2 porties. Verdeel de paksoi, paprika, het citroengras en de korianderstelen over de 2 pannen en bak 4 min. Verdeel de currypasta erover en bak nog 1 min. mee.

Verdeel de kokosmelk over de pannen. Verdeel de mosselen over de groenten. Kook de mosselen met de deksels op de pannen ± 8 min. of tot alle schelpen openstaan. Schud de mosselen een paar keer om, zodat de bovenste meer naar beneden komen te liggen en alles gelijkmatig gaar wordt.

Verdeel de mosselen over 4 eenpersoons- (mossel)pannetjes of grote kommen. Schep de groenten met de mosselsoep erover en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de chili-limoenmayo.

* Als je geen 2 pannen hebt, kook de mosselen dan in 2 porties.

Bereiden ± 30 min.

DIT RECEPT KOMT UIT DELICIOUS. HÉT VISBOEK EN VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS.

We hebben onze beste recepten met vis, schaal- en schelpdieren gebundeld in delicious. hét visboek! Het komt binnenkort uit. Je kunt hier alvast een exemplaar reserveren!

chili-limoenmayo