tartaar met gegrilde rode uien en spinazie

tartaar met gegrilde rode uien en spinazie

Voor januari op het menu: stevige gerechten uit delicious.januari. En tartaar mag niet ontbreken, dus geven we dit doordeweekse familiegerecht uit het delicious.archief.

tartaar met gegrilde rode uien en spinazie

hoofdgerecht | 4 personen

4 rundertartaartjes (ongekruid)
2 el augurk, fijn gesneden
2 el bieslook, fijngesneden
2 sjalot, fijngesneden
2 el kappertjes, fijngesneden
3 rode uien, in partjes
3 el olijfolie
300 verse tagliatelle
600 g spinazie, gewassen
125 ml slagroom

Meng in een kom de tartaar goed met de augurk, bieslook, sjalot en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er 4 nieuwe tartaartjes van. Schep de ui met 2 el olie om en voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de grillpan goed heet voor en gril de uien hierin in 7-8 min. mooi bruin, schep regelmatig om. Haal de uiparten uit de pan en houd warm. Voeg evt. nog 1 el olie toe aan de grillpan en grill de tartaartjes heel kort, 1 minuut aan elke kant, mooi bruin op hoog vuur.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar.

Laat intussen in een grote pan in een paar min. de spinazie al omscheppend slinken. Giet het spinazievocht af. Roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook de spinazie nog enkele min. Schep de tagliatelle door de spinazie en verdeel het over 4 diepe borden, schep de gegrilde tartaartjes en uien ernaast.

Bereiden ± 20 min.