spruitjessalade met en citrusolie

Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten maar toch een groot, imponerend effect.

Zin in meer spruitjes? Maak ook deze met citroen en munt.

salade van flinterdunne spruitjes met amandel en citrus-korianderolie
voor- of bijgerecht | 4 personen v

Deze dressing kun je een dag van tevoren maken. De spruitjes kun je het best vlak van tevoren schaven. Evt. kun je nog wat flinters pecorino of parmezaan toevoegen.

50 g geschaafde amandelen
1½ el korianderzaad
sap en rasp van 1 (bio)citroen
150 ml geurige groene olijfolie
½ el donkere honing, bijv. kastanje-, tijm-  of dennenhoning
300 g verse spruitjes
ook nodig: mandoline*

stap 1 (1 dag van tevoren) Verhit een (droge) koekenpan en rooster de amandelen goudbruin in 2-3 min. Neem uit de pan. Rooster dan het korianderzaad 1 min. in de koekenpan of tot ze poffen. Doe de koriander over in een vijzel en plet ze. Meng de koriander met de helft van het citroensap, de -rasp, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper.

stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Schaaf de spruitjes op een mandoline (gebruik het hulpstuk) of snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Meng met de rest van het citroensap en wat zout en schep goed om. Meng de dressing door de spruitjes en voeg evt. wat zout toe. Meng het amandelschaafsel erdoor.

* Een mandoline koop je bij kookwinkels.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

spruitjessalade