geroosterde preisoep met peterselie-ansjovisolie

geroosterde preisoep met peterselie-ansjovisolie

Liever geen ansjovis? Gebakken blokjes salami is een lekker alternatief voor deze geroosterde preisoep.

Maak ook eens deze soep van shiitake!

geroosterde preisoep met ansjovis-peterselie-olie

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg prei
7-8 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 kruimige aardappels, in blokjes
1¼ l groentebouillon
3 ansjovisfilets in olijfolie (potje)
1 el peterselie, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de wortel en het donkergroene deel van de prei. Halveer de prei in de lengte en halveer nogmaals in de breedte. Was de prei en verdeel over een bakplaat. Besprenkel de prei met 2-3 el olijfolie. Rooster de prei 10 min. in de voorverwarmde oven.

Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook met de aardappel 2 min. Schep de prei erdoor en bak nog 2 min. Schenk de bouillon bij de prei en breng tegen de kook. Kook de soep 15 min. Pureer intussen met de staafmixer in een smalle hoge beker de ansjovisfilet met de resterende 3 el olijfolie. Meng de peterselie erdoor.

Maak de staafmixer schoon en pureer de soep. Breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen en maak af met een straaltje ansjovis-peterselie-olie.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN