Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.
voor-, lunch of buffetgerecht (4-8 personen)
300 g haricots verts
zout, versgemalen peper
4 el walnotenolie
1 teen knoflook, geperst
1 sjalotje, gesnipperd
2 tomaten
1 el citroensap
100 g eikenbladslamelange
150 g gruyère, in blokjes
Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar.
Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots
verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes,
slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en
peper.
Bereiden ± 20 min.
Kcal p.p. ± 150