Super slow cooking, het vraagt nóg meer tijd dan ‘gewoon’ slow cooking, maar dan heb je wat: een gerecht van restaurantkwaliteit! Op zondag heb je vaak genoeg tijd hiervoor, dus koken we de komende 4 zondagen ‘slow’! We starten met dit rijke gerecht vol nieuwe texturen en smaakdimensies!
rundvlees met amandelpicada
hoofdgerecht | 6 personen
3 el olijfolie
1½ kg sukadelappen, in stukken van 8 cm
175 g bakbacon zonder zwoerd, in blokjes
2 uien, in dunne ringen
5 tenen knoflook: 2 tenen in dunne plakjes, 3 tenen fijngesneden
1 el mild paprikapoeder
250 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
375 ml tomatensaus voor pasta
2 gedroogde laurierblaadjes
1 el gedroogde oreganoblaadjes
110 g amandelschaafsel, geroosterd
6 el fijngesneden bladpeterselie
Verwarm de oven voor op 110ºC.
Verhit 2 olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op hoog vuur. Braad de stukken vlees in 3 delen aan, 2 min. per kant. Schep ze op een bord.
Verhit de rest van de olie in de pan. Roerbak de bacon, ui en knoflookplakjes 5 min. tot ze lichtbruin zijn. Strooi het paprikapoeder erover. Schenk de wijn erbij. Roer het uimengsel nog 1 min. Voeg het vlees, de bouillon, tomatensaus, laurier en oregano toe. Stoof het vlees afgedekt 6-7 uur in de oven, of tot het heel mals is.
Hak de amandelen met de peterselie en fijngesneden tenen knoflook fijn in een keukenmachine. Schep driekwart van deze picada door de runderstoofschotel. Strooi de rest erover.
Bereiden ± 40 min. / oven ± 7 uur
RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING YAEL GRINHAM BEREIDING BRETT SARGENT
Dit recept verscheen eerder in delicious.