rokerige paprikasoep met dronken garnalen

rokerige paprikasoep met dronken garnalen

delicious. proef de wereld! is ons allernieuwste kookboek. Met 120 recepten neemt onze Australische collega Valli Little je mee op wereldreis. Elk hoofdstuk is geïnspireerd op een van haar favoriete keukens, van de specerijenmarkten in India en Mexico tot de klassieke smaken van Frankrijk en Italië. Vandaag een preview uit het boek: rokerige paprikasoep met dronken garnalen! Bestel ons nieuwste boek hier!

rokerige paprikasoep met dronken garnalen

voorgerecht | 4-6 personen

12 gekookte garnalen, gepeld (op de staartjes na), schoongemaakt
80 ml tequila
1 el olijfolie + extra om te besprenkelen
1 rode ui, fijngesneden
1 kleine venkelknol, fijngesneden
1 wortel, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
2 tl komijnzaad, geroosterd
½ tl gedroogde chilivlokken
1 el tomatenpuree
1 blik van 400 g tomatenblokjes
750 ml groentebouillon
1 tl fijne kristalsuiker
1 geroosterde rode paprika (indien uit pot: afgespoeld), fijngesneden
1 tl mild gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera)
gebakken croutons en 2 el fijngesneden korianderblaadjes voor erbij

Zet een kom met de garnalen en tequila ± 15 min. in de koelkast.

Verhit intussen de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe er ui, venkel en wortel in en roerbak 3-4 min. tot de ui glazig maar niet gekleurd is. Voeg knoflook, tijm, komijn en chilivlokken toe en roerbak weer 1 min. Doe de tomatenpuree erbij enbak 1 min. Roer de tomatenblokjes, bouillon, suiker, geroosterde paprika en paprikapoeder door de groenten in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten in 15-20 min. zachtjes gaar worden. Laat iets afkoelen.

Pureer de soep glad met de staafmixer. Giet de puree door een zeef in een schone pan en verwarm hem langzaam. Schep de soep in kommen, verdeel de garnalen, croutons en koriander erover en schenk er wat olijfolie over. Of serveer de soepkoud: zeef hem in een kom en bewaar koel.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

Dit recept komt uit ons nieuwste kookboek delicious.proef de wereld!