frisse radijssalade en kroketten met brandade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bewaar restjes gare visfilet, die je overhoudt van andere maaltijden, in de diepvries zodat je er snel kroketjes mee kunt maken. Serveer met een frisse radijssalade.

Lees ook dit artikel over de meest creatieve krokettenbakkers van Nederland!

frisse radijssalade met brandadekroketjes
hoofdgerecht | 4 personen

± 500 g aardappelpuree
300 g gare witvisfilet, bijv. kabeljauw of schelvis
3-4 ansjovisfilets, fijngesneden
3 el bloem
75 g paneermeel
1 groot ei
2 bosjes radijs met fris groen blad
2 venkelknollen met groen
2 volle el citroenmayonaise
3 tl kappertjes
olie, om te frituren
1 citroen, in partjes

Meng de puree, de witvis en de ansjovisfilet goed met een vork. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm met vochtige handen 8 kroketjes van het mengsel. Strooi de bloem op een bord en het paneermeel op een tweede bord. Klop het ei los in een diep bord. Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Leg ze op een schaal en laat ± 30 min. in de koelkast opstijven.

Was de bosjes radijs. Snijd het groene loof van bosjes en houd apart. Snijd de radijsjes in plakjes. Snijd het groen van de venkelknollen en houd apart. Snijd de knollen in dunne reepjes. Klop een dressing van de mayonaise met 1-2 el water. Meng in een schaal de plakjes radijs met de reepjes venkel, de kappertjes en de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit de olie om te frituren tot 180ºC. Bak de kroketjes in 2 porties in de hete olie in 4-5 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng intussen het radijsblad door de salade en bestrooi met het venkelgroen.

Verdeel de kroketjes over 4 borden en schep de salade erbij. Serveer met de citroenpartjes.

TIP Nog kruidensteeltjes over? Hak ze fijn en meng ze door de kroketjesvulling.

Bereiden ± 40 min. / koelen ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING MINTA NICOLAÏ

gezond verstandMeer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 5 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

radijssalade