Rabarberjam, rabarberchutney, rabarberweek en rabarbersoep. Soep van rabarber? Ja! De mannen van Mister Kitchen laten in het meinummer 2013 zien dat je er ook best soep van kunt maken!
Alleen is er in het recept een gedeelte weg gevallen. Nergens komen de geblancheerde tomaten terug… Wel zo handig als het recept compleet is, dus voor de fanatieke recept-bewaarder: de volledige versie!
rabarbersoep met paprika en dragon
voorgerecht | 6-8 personen
5 rijpe tomaten
3 el milde olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 vers rood pepertje, zaadlijsten eruit, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, zaadlijsten eruit, in stukjes
25 g gemberwortel, geraspt
1 kg rabarber, in stukjes
2 l kippenbouillon (vers of van tablet)
40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
50 g suiker
4 takjes dragon, blaadjes afgehaald en fijngesneden (groenteman of natuurwinkel)
geurige groene olijfolie voor erover
Breng ruim water met zout aan de kook. Zet een kruisje in de onderkanten van de tomaten, dompel ze 10 tellen onder in het kokende water, ontvel ze en snijd in stukjes.
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui, het pepertje, de knoflook, paprika en gember zachtjes in 5-8 min. glazig. Voeg de rabarber toe en laat 5 min. onder af en toe omscheppen zachtjes bakken. Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe en breng aan de kook en laat nog een paar min. zachtjes koken.
Rooster ondertussen in een droog verhitte koekenpan de hazelnoten, af en toe omschuddend geurig. Hak ze grof.
Pureer of blender de soep en breng op smaak met de suiker, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de dragon, hazelnoten en een scheutje olijfolie.
Bereiden ± 30 min.
PRODUCTIE EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
*Dit recept verscheen eerder in delicious. mei 2013