pfannkuchen met bramen in vanillesiroop

pfannkuchen met bramen in vanillesiroop

Mister Kitchen maakt dezen pfannkuchen met een Dutch Oven. De Dutch Oven kun je of ophangen of op een driepoot in de houtskool zetten. 

Begin bij voorkeur een dag van te voren met dit gerecht dan kan de kruidige siroop goed in de vruchten trekken. Deze pancakes hebben de heerlijke structuur van de beroemde clafoutis!

 pfannkuchen met bramen in kruidige vanillesiroop

nagerecht | 3 stuks

9 eieren
250 ml melk
130 g bloem
100 g suiker
80 g boter, gesmolten en extra boter om in te bakken
rasp van 1 (bio)citroen
ook nodig: gietijzeren pan waarvan onderkant 22 cm Ø

kruidige vanillesiroop
200 ml appelsap
100 g vloeibare honing
7 kardemon peulen (gekneusd)
1 steranijs
rasp van ½ sinaasappel
½ vanillestokje opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
6 pruimen
1 bakje bramen

Breng voor de siroop alles behalve de vruchten aan de kook en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de marinade over het fruit en laat bij voorkeur een nacht in de koeling staan.

Verwarm een Dutch Oven pan met pootjes voor door deze 5 min. op de gloeiende houtskool te leggen.

Klop intussen de eieren met de suiker en citroenrasp dik en luchtig. Mix de bloem met ½ tl zout door het eimengsel en voeg dan al kloppend in een dun straaltje de melk toe. Voeg de gesmolten boter toe en klop goed door.

Haal de Dutch Oven even van het vuur, voeg wat boter toe en laat smelten. Giet het beslag op de boter. Zet de pan terug boven de houtskool maar houdt enkele cm ruimte vrij tussen houtskool en pan. Bak het geheel 10 min. met deksel op de pan? Haal de pancake uit de pan en maak af met het gemarineerde fruiten de siroop.

Bereiden ± 40 min. / afkoelen ± 30 min. / intrekken marinade ± liefst 1 nacht

RECEPT MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS