pasta met witlof-rode uiensaus en saltimbocca

Witlof

Beleef een Italiaanse winter met Hollandse ingrediënten. Mix oer-hollandse witlof met Italiaanse saltimbocca en jouw gerecht kan niet meer stuk!

pasta met witlof-rode uiensaus en saltimbocca

hoofdgerecht | 4 personen

4 varkenfiletslapjes of ongepaneerde schnitzels
8 blaadjes salie
8 mooie plakjes katenspek (of ontbijtspek)
5 el boter
200 ml droge witte wijn
400 g volkoren penne pasta
2 rode uien, in parten
8 stronkjes witlof, grof gesneden
1 tl suiker
250 ml slagroom
1 stuk Parmezaanse kaas

Snijd de varkenslapjes horizontaal door zodat er 8 dunnere filets ontstaan. Kruid ze met zout en peper, leg op elk een blaadje salie, klap ze dubbel en omwikkel ze elk met een plakje katenspek. Verhit 3 el boter in een grote koekenpan en bak hierin de saltimbocca’s in

± 15 min. gaar. Keer ze halverwege. Neem ze uit de pan, houd warm met aluminiumfolie en blus het vet in de pan af met 50 ml van de wijn en roer de aanbaksels los.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.

Verwarm ondertussen de rest van de boter in een koekenpan bak hierin de uien 7-10 min. Voeg de witlof toe aan de uien en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg de suiker en zout en peper naar smaak toe. Blus de witlof af met de rest van de wijn en kook het enkele min. in. Voeg dan de room toe. Kook de saus nog enkele min. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de witlof-uiensaus en saltimbocca. Geef de kaas erbij, zodat iedereen zelf wat over de pasta kan raspen.

Bereiden ± 20 min

TIP: Lekker met rucolasla. Roer hiervoor 1 eetlepel balsamico azijn met 3 eetlepels olijfolie extra vierge door elkaar, schep het door 200 gram gemengde rucola sla.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN BEWERKING ONLINE REDACTIE DELICIOUS.

* Dit recept verscheen eerder in delicious. oktober 2011