op de huid gebakken zeebaars met jus

 

De zilveren huid van zeebaars is zo mooi en smakelijk dat het zonde is hem van zijn jasje te ontdoen. Bak ‘m een paar minuutjes in hete olijfolie, schenk er wat visjus over en het resultaat is simpel maar verbluffend.

hoofdgerecht | 4 personen

4 zeebaarsfilets (vraag de visboer)
2 el citroensap
3 el olijfolie
visjus met witte wijn en boter, voor erbij (zie recept hieronder)

Wrijf de zeebaars in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken. Verhit de olijfolie en bak de filets 4-6 min. aan elke kant tot ze gaar zijn. Lekker met jus van zeebaars met witte wijn en boter en aardappelpuree.
Bereiden ± 15 min.

visjus met witte wijn en boter
saus | 4 personen

scheutje olie
3 sjalotjes, fijngesneden
120 g bleekselderij, in stukjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
200 ml witte wijn
400 ml visfond
100 g boter, in stukjes

Verhit de olie en bak de sjalot, bleekselderij en knoflook zachtjes 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Kook dit in tot 1/3 en voeg de visfond toe. Laat dit 20-25 min. op hoog vuur inkoken tot 1/3 en zeef de saus. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN JONATHAN KARPATHIOS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

zeebaars visjus-delicious