nr.1 foodmagazine

bruschetta met basilicum-olijftapenade en ei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een ontbijt met een bruschetta met basilicumolijftapenade, een zachtgekookt eitje, pimentón-olie en basilicummayo. Klinkt als veel werk, maar toch ben je maar 20 minuten bezig! Een dag die zo begint, kan niet meer stuk, toch?

Nog meer delicious. ontbijtrecepten voor kerst?

bruschetta met basilicumolijftapenade en ei

ontbijtgerecht (4 personen) | vegetarisch

50 g ontpitte taggiasche olijven
½ bos basilicum (blaadjes geplukt)
rasp van ¼ (bio)sinaasappel
50 g geroosterde pijnboompitten
150 ml olijfolie
4 grote dunne zuurdesemboterhammen
4 eieren
2 tl pimentón
2 lente-uien
delicious.mayo+basilicum*

Stap 1
Mix de olijven met de helft van het basilicumblad, sinaasappelrasp en geroosterde pijnboompitten fijn in de keukenmachine, roer er 50 ml olijfolie door en breng evt. op smaak met zout en peper.

Stap 2
Gril het brood in de grillpan of in de oven.
Kook de eieren tot ze zacht zijn en de dooier nog net lopend. Bijvoorbeeld zo: doe eieren in een pan met ruim water, breng aan de kook en zet na 3 min. het vuur uit. Laat de eieren nog 4-5 min. in het water liggen en spoel ze daarna koud en pel. Of pocheer** de eieren 4-5 min. Verwarm de rest van de olijfolie met de pimentón op laag vuur. Zet na 2 min. het vuur uit.

Stap 3
Snijd het wit en een stukje van het groen van de lente-uien in de lengte in ultradunne reepjes. Leg ze even in ijskoud water zodat ze krullen. Bestrijk de gegrilde boterhammen met het olijf-basilicummengsel. Bestrooi met wat los basilicumblad. Schep daarop losjes een lepel delicious.mayo+basilicum, leg er een ei op, bedruppel met de pimentón-olie en bestrooi met wat lente-ui.

Bereiden ± 20 min.

* delicious.producten zijn online te koop via deliciousmagazine.nl/shop en bij de filialen van warenhuis Hudson’s Bay. Of meng een paar lepels lekkere mayonaise met wat fijngesneden basilicum.

** Easy ei pocheren? Kijk op deliciousmagazine.nl/helptvideo.

RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING  JET KRINGS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
LINNEN ACHTERGROND EVERTGROOT.NL